داستان قصه گویی یکی از قدیمی ترین سنت های بشر است.
این احتمالا منشا آموزش نیز هست. مهارت های داستان گویی بسیار عالی است که کودکان برای یادگیری استفاده می کنند
و حضور در جلسات داستان نویسی داده شده توسط یک بزرگسال سود پرداخت می کند.
بچه ها می آموزند که بداهه بکشند، درک ساختار داستان اساسی را بیاموزند، داستان درست را دنبال می کنند، با اعتماد به نفس صحبت می کنند و مخاطب را درگیر می کنند.
فکر میکنم مکعبهای داستاننویسی یک ایده عالی است. تصاویری که در این تصویر ساخته شده توسط Maggy Woodley از هنر قرمز تد ساخته شده است.
Maggy به شما می گوید که چگونه مکعب های خود را در پست وبلاگ خود قرار دهید.
من همچنین مکعب های ساخته شده از مقوا و کاغذ را دیده ام (فقط جادار یک مکعب را قرعه کشی کنید و هنرمندان جوان عکس های خود را اضافه می کنند و یا از هنر کلیپ استفاده می کنند.)
اگر مهارت های کاری خود را به Maggy نمی دهید، چرا بعضی از کارت های داستان سرایی کمی به جای بلوک ها ایجاد نمی شود؟
برخی از عناصر رایج مانند چند صحنه (جنگل، کوه ها، ساحل)، چند کاراکتر (پسر، دختر، جادوگر، مادربزرگ، آتش نشان)، حیوانات، حیاط خلوت و شاید مشکلات (گرگ، یک هیولا، یک گربه ، پول).
شما می توانید آنها را لمینیت و یا قرار دادن مغناطیسی در پشت، بنابراین بچه ها می توانند آنها را در سینی فلزی و یا یخچال در هر زمان که آنها می خواهید استفاده کنید.
پیگیری با ضبط داستان هایی که گاهی اوقات ایجاد می کنید.
فعالیت داستان سرایی سرگرم کننده همکاری با دیگر افراد است. سعی کنید یک کلمه را در حالی که شخص دیگری داستان را می گوید،
بکشید و سپس باید کلمه خود را به داستان خود اضافه کنید. یک داستان دایره ای را امتحان کنید، که در آن هر کودک یک جمله را در یک زمان می گذارد.
یک پیچ و تاب را با پرتاب یک توپ به فردی که باید داستان را ادامه دهد یا یک توپ از پشم را در سراسر دایره به جلو و عقب پرتاب کنید تا داستان را از بین ببرید.
یکی از شاگردان من همیشه دوست داشت داستان جعبه ای از چیزهای کوچک بود.
این نیز به عنوان یک کیسه داستان کار می کند. در مقاله من در مورد این مطلب بیشتر بخوانید، یک جعبه داستان ایجاد کنید.
یک داستان از گذشته خود را با بچه های خود به اشتراک بگذارید. بچه ها به خصوص دوست دارند بدانند که بدبختی والدین و معلمان آنها را به خطر می اندازد!
در مدرسه، بچه ها چیزهایی را از گذشته به دست می آورند و داستان خود را به اشتراک می گذارند. اگر از مهمان های خاصی برای دیدن کلاس استفاده می کنید،
داشتن یک آیتم برای آنها برای به اشتراک گذاری با بچه ها می تواند به آنها کمک کند، و در حالی که آنها گوش دادن تمرکز بچه ها.
قصه درمانی
قصهها الكوهاي طبيعي از فكر كردن هستند كه پيش از آغاز تحصيل از راه افسانهها قصههاي كودكانه و تاريخچه خانوادگي فرا گرفته ميشوند. به گونهاي كه برخي پژوهشگران ادعا كنند دانش امروزي ما از قصهها ميآيند. اين روش يكي از بهترين شيوهها در مشاوره با كودكان است به طوري كه آنها ميتوانند با احساسات و افكار و رفتارهاي تقابل كنند كه هنوز نميتوانند با مشاور به طور مستقيم درباره آنها صحبت كنند. اين روش را به همراه بازي درماني توصيه مينمايند تا به عنوان بستر مناسب به بيان و راهنمايي و اصلاح تجربهها كمك كند. كودكان داراي نيازهاي ويژه به دليل محدوديتهايي كه در كاركردهاي شناختي هيجاني انگيزشي و رفتاري دارند. نميتوانند به طور به طور موثر از آموزشها با روشهاي درماني مستقيم بهره گيرند. از اين رو بكارگيري فنون غيرمستقيم مانند قصهگويي و قصهدرماني ميتوانند به گونهاي اثربخش و شفابخش كاستيهاي آنها را بهبود و ترميم نمايد. قصهگويي براي چه كودكاني مناسب است؟
1- كودكاني كه عزت نفس پايين دارند.
2- كودكاني كه كمرو خجالتي هستند.
3- كودكاني كه خشم خود را نميتوانند كنترل كنند.
4- كودكاني كه دچار ترس و اضطراب هستند.
5- كمك به هويتيابي
6- كودكان بيشفعال براي جلوگيري از رفتارهاي تكانشي.

قصه درمانی روشی غیر مستقیم برای انتقال پیامهای مهم در مورد نحوه یادگیری رفتار سازگارانه در یک زمینه اجتماعی است ابزار آموزشی و خلاقی است که از طریق آن می توان مهارتهای مختلفی مانند مهارتهای اجتماعی ، حل مسأله و مهارت خودآگاهی را به کودکان یاد داد .
گوش کردن به یک قصه یک عنصر پویاست که کودکان درعین حال که لذت می برند اجازه می یابند که خود را در موقعیت های مختلف تصور کنند قصه ها ابزارهای آموزشی هستند ، کودک از طریق تجسم شخصیت وتجربه کردن رویدادها، یک قصه را به صورت شخصی تفسیر می کند که می تواند مایه نشاط وشادابی و وسیله تأمین بهداشت روانی و درمان ناراحتی ها می باشد .
قصه گویی فعالیتی اشتراکی است که آگاهی و لذت درونی را افزایش می دهد به کودک اتکا به نفس می دهد و باعث تقویت قوه حافظه کودک می شود.
:: برچسبها:
قصه درمانی ,
قصه ها ابزارهای آموزشی ,
:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0